Klara förskola
Förskolan ligger intill Våxnäsparken i stadsdelen Klara. Det är en modern stadsförskola på höjden med kultur inpå knuten.
Fakta
Precis som det låter ligger Klara förskola i stadsdelen Klara som är beläget i centrala Karlstad. Klara förskola har tre avdelningar, en avdelning per våningsplan. De är döpta efter tre välkända värmländska författare; Ferlin, Fröding och Lagerlöf. Lokalerna är anpassade efter den undervisning och omsorg vi vill att barnen ska få under sin förskoletid. På Klara förskola går utforskande, lek, omsorg och lärande hand i hand, med miljöer som är tillgängliga, inspirerande och lärorika. Alla avdelningar har en egen ateljé där barnen får skapa fritt och i undervisningen. På andra våningsplanet finns ett stort och härligt rörelserum på hela 55 kvm med fönster åt tre håll som ger ett härligt ljusinsläpp.
Gården på Klara förskola kan med blotta ögat se liten ut men vi pedagoger ser det bara som en fördel. På vår gård skapar vi trygga relationer med barnen och finns alltid i närheten. Vår lilla gård ger oss möjlighet att lära känna alla barn som går på Klara förskola och även skapa relationer med alla vårdnadshavare och andra viktiga vuxna till barnen. Denna trygghet som vi bygger gör så att vi kan använda hela Karlstad i vår undervisning. Lagerlöf, där de äldre barnen går, är ofta ute med våra lådcyklar. De är ute hela dagar och besöker olika delar av Karlstad, både skogar och lekparker. Under dessa dagar bedrivs undervisning ute och pedagogerna lagar även mat över eld. Ferlin och Fröding, där de yngsta barnen går, tar sig runt med bussvagnarna för att lära känna sitt närområde. Vi har dessutom Våxnäsparken precis utanför grindarna och bara ett stenkast bort ligger även Museiparken och Tysta parken.
Så arbetar vi
Grunden i undervisningen på Klara förskola ligger i trygghet. Vi arbetar aktivt för att alla ska känna sig trygga, välkomna och lika mycket värda hos oss. Att skapa trygga relationer ger oss verktyg att undervisa barnen och hjälpa dem att finna lusten till ett livslångt lärande.
Vi som arbetar på Klara förskola har till uppgift att främja rättigheter och skapa en god pedagogisk miljö där alla kan bredda sina erfarenheter och utveckla sina förmågor och intressen oberoende av kön, könsidentitet eller könsuttryck, sexuell läggning, funktionsvariation, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning eller ålder.
All pedagogisk personal har som uppdrag att arbeta mot samtliga mål i läroplanen för förskolan. Under läsåret arbetar vi med ett kvalitetsårshjul där vi säkerställer att vi berör alla delar av läroplanen. Två gånger under läsåret planerar vi terminen utifrån barngruppens behov, individuella behov och kommunens prioriterade mål. I slutet av varje läsår utvärderar vi och analyserar för att driva undervisningen framåt.
Bilder
För vårdnadshavare
Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.
Kost och måltider
Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.
Sjukanmälan
Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att du anmäler frånvaron så snart som möjligt, men senast samma morgon.
Kontaktuppgifter och karta
Besöksadress
Bryggaregatan 9
653 40 Karlstad
Rektor
Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?
Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.
Avdelningar
Avdelning | Telefonnummer |
---|---|
Ferlin | |
Fröding | |
Lagerlöf |