Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Stormyrens förskola
Stormyrens förskola

Stormyrens förskola

Stormyrens förskola

Stormyrens förskola är en nybyggd förskola på Stockfallet som öppnade i augusti 2023.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Stockfallet

Förskolan har sex avdelningar, tre ateljéer, ett torg för måltider och andra aktiviteter, en trappa med böcker för mysiga läsestunder samt ett byggtorg. Både i arkitektur, innemiljö och utemiljö finns inspiration från skogen med jordnära färger och avdelningsnamn med skogsanknytning. Utemiljön är kreativ, naturinspirerad och indelad i olika lekzoner och höjdnivåer.

Så arbetar vi

På Stormyren arbetar vi med ett projekterande arbetssätt där barnens intressen och nyfikenhet tas tillvara. Vi uppmärksammar vad barnen är intresserade av och väljer ut områden att arbeta med utifrån vårt tema ”Jag och du och världen och våra värden tillsammans”. Barnen får vara medforskare och vi provar deras idéer tillsammans.

I ateljéerna kan barnen skapa och vara kreativa tillsammans med någon av våra tre ateljéristor. Det stora torget är en levande mötesplats där barnen äter sina måltider och även kan arbeta med andra saker tillsammans med vår hälsopedagog. Ateljéerna och torget gör att vi kan dela upp barnen i mindre grupper under dagen.

Stormyren deltar i projektet ”Matmodig i förskolan” där barnen uppmuntras att prova nya smaker genom att använda alla sina sinnen. Ett inslag är månadens grönsak där vi också arbetar med grönsaken estetiskt i ateljén.

Bilder

Exteriörbild Stormyrens förskola
Exteriörbild Stormyrens förskola
Exteriörbild Stormyrens förskola
Exteriörbild på förskolan Stormyrens förskola samt utemiljö

För vårdnadshavare

Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att du anmäler frånvaron så snart som möjligt.

Bildexempel skolval

Invigning av Stormyrens förskola 1 september 2023

I linje med förskolans skogstema sågade barnen av en gren i stället för att klippa det traditionsenliga bandet, och det bjöds på hembakat fika och rörelsedans.

Besöksadress

Kråkmyrsgatan 3
654 69 Karlstad

Rektor

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Sidan uppdaterad: 2024-04-07

Hittade du det du sökte på sidan?