Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Alsters förskola

Alsters förskola

Alsters förskola ligger i utkanten av Alsters bostadsområde och har närhet till skog och naturområden. Förskolan ligger lättillgängligt med en kort avstickare från E18.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Alster

På Alsters förskola arbetar vi med att skapa en trygg miljö för att erbjuda bästa möjliga förutsättning för barnens utveckling. Vi är en förskola med sex hemvister. Huset är anpassat så att det steg för steg är utmanade för varje åldersgrupp. Vi samarbetar vid öppning och stängning av förskolan och tack vare vårt unika hus har vi många naturliga mötesplatser som en gemensam matsal, ett samlingstorg och en stor ateljé.

Så arbetar vi

Vårt arbetssätt i Alster är Reggio Emilia-inspirerat. Barnet ses som rikt, kompetent och nyfiket. Med hjälp av pedagogisk dokumentation fångar vi barnens tankar och intressen samt synliggör deras lärande för såväl barn som föräldrar. Vi har ett medforskande, utmanande, lyssnande och reflekterande förhållningssätt.

På vår förskola pågår det ständigt en utvecklingsprocess och ett aktivt förändringsarbete hos alla pedagoger kring förhållningssätt, barnsyn, kunskapssyn och miljöanpassning. Att ständigt bli bättre är vår drivkraft. Det gör vi genom att utvärdera verksamheten och komma med förslag på hur vi kan göra bra bättre.

Vi arbetar aktivt för att få till ett bra samarbete i huset. I projekten arbetar vi ämnesöverskridande där vi ser till att barnen får mötas inom musikaliska, estetiska, språkliga, matematiska och naturvetenskapliga områden.

Bilder

Alsters förskola gården
Alsters förskola natur
Alsters förskola klätterställning
Alsters förskola vattenlek
Alsters förskola skylt
Alsters förskola lekställning

För vårdnadshavare

På Alsters förskola har vi ett pågående arbete med att ha en god kontakt med vårdnadshavare. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Sjukanmäl ditt barn så snart som möjligt.
Ta kontakt på det sätt som ni har kommit överens om på er avdelning.

Kontaktuppgifter och karta

Besöksadress

Toppstavägen 30
656 39 Karlstad

Rektor

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Fjärilen

054 - 540 36 16

Gräshoppan

054 - 540 36 15

Myran

054 - 540 36 20

Nyckelpigan

054 - 540 36 14

Spindeln

054 - 540 32 61

Trollsländan

054 - 540 29 53

Sidan uppdaterad: 2023-05-30

Hittade du rätt information på sidan?