Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Västerstrands förskola

Västerstrands förskola

Västerstrands förskola ligger i bostadsområdet Romstad och har närhet till skog och Västerstrandsskolan.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Västerstrand/Romstad

Västerstrands förskola har fyra åldersblandade avdelningar. Förskolans stora gård ger möjlighet till lek och rörelse. I närheten finns det dessutom en skog.

Så arbetar vi

Förskolan har ett lekpedagogiskt arbetssätt. Det innebär att vi erbjuder dig och ditt barn en verksamhet där leken är en viktig ingrediens i vardagen. Tillsammans med barnen bygger vi upp lekvärldar där vuxna inspirerar barnen genom att gestalta olika händelser och berättelser. I leken skapas en gemenskap där var och en kan vara med på sina villkor och delta utifrån sina förutsättningar. Leken stimulerar barnens fantasi och nyfikenhet. Barnen får utveckla sina sinnen och erövra ny kunskap.

Vi vill att våra barn ska vilja, våga och kunna delta i samhället både under tiden de finns hos oss och när de går vidare i livet. Vi värnar om gott bemötande och vill att alla ska känna sig välkomna.

Bilder

Västerstrands förskola gården
Västerstrands förskola lek
Västerstrands förskola buss
Västerstrands förskola växthus

För vårdnadshavare

Som vårdnadshavare är du alltid välkommen att ta del av vår verksamhet. Det är tillsammans med dig vi kan skapa de bästa förutsättningarna för ditt barns utveckling. Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. För vår planering är det viktigt att du anmäler frånvaron direkt på morgonen.

Vi ber er att även höra av er när barnet har tillfrisknat och ska komma tillbaka till förskolan igen.

Kontaktuppgifter och karta

Besöksadress

Solviksgatan 40
653 42 Karlstad

Rektor

Camilla Wibert

Grundanställning chef

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Västanvinden

054 - 540 30 71

Sunnanvinden

054 - 540 30 68

Östanvinden

054 - 540 30 72

Nordanvinden

054 - 540 30 69

Sidan uppdaterad: 2024-04-07

Hittade du det du sökte på sidan?