Solängens förskola
Solängens förskola ligger i stadsdelen Våxnäs, både med närheten till Våxnäs centrum och i anslutning till I2-skogen och fritidsområden.
Fakta
Solängens förskola flyttar till Plintens förskola hösten 2025
Solängens förskola kommer att avvecklas och hela verksamheten inklusive avdelningen Nattviolen (nattis) flyttar till Plintens förskola i augusti 2025.
Solängens förskola kommer fortsatt vara öppen för ansökningar och alla barn som går på Solängen och Nattviolen hösten 2025 är garanterade en plats på Plintens förskola vid övergången.
Hos oss finns tre avdelningar, Glimten, Strålen och Nattviolen som är kommunens enda natt- och helgöppna förskoleavdelning.
Omsorg på kvällar, nätter och helger
På Solängens förskola finns avdelningen Nattviolen. Här finns omsorg på kvällar, nätter och helger till familjer där vårdnadshavarna arbetar eller studerar på obekväm tid.
Så arbetar vi
På Solängens förskola får du som barn mötas av engagerade och kreativa pedagoger som erbjuder undervisning utifrån barnens intressen och behov och inom läroplanens intentioner och mål.
Solängens förskola är barnens arena. Barnen får möta material och lärmiljöer där de får vara skapande, aktiva och kreativa. Materialet är inspirerande, lärorikt och tillgängligt. I våra lärmiljöer finns många mötesplatser där leken och samspelet mellan barnen får gro och växa.
Vi arbetar målstyrt med både planerad och spontan undervisning. Hos oss är leken ett redskap i undervisningen. Pedagogerna är närvarande och guidar, stöttar, inspirerar och tillför material för att leken ska utvecklas och vara tillgänglig och rolig för alla barn.
Undervisningen ska utgå från barnens egna intressen, erfarenheter och behov. De ska få fascineras, förundras och utveckla sina förmågor i att själva utforska, kommunicera och reflektera kring sin omvärld. Pedagogerna lyssnar in vad barnen vill lära sig och utifrån det planera de aktivtiter som ska stimulera till vidare kunskaper. Pedagogens roll är att stimulera barnens nyfikenhet, stärka deras självkänsla och att leda vidare till nya kunskaper.
Vårt arbete styrs av förskolans läroplan. Barnens utveckling och lärande dokumenteras.
Barnen på våra förskolor har rätt till förutsättningar som hjälper dom:
- att lyckas och utvecklas så långt som möjligt
- att göra egna val
- att bli respekterade
- att möta en förebildlig, närvarande och engagerad pedagog
Bilder
För vårdnadshavare
Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.
Kost och måltider
Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.
Sjukanmälan
Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att du anmäler frånvaron så snart som möjligt på morgonen.
Kontaktuppgifter och karta
Besöksadress
Karmgatan 117
653 47 Karlstad
Rektor och biträdande skolledare
Avdelningar
Avdelning | Telefonnummer |
---|---|
Glimten | |
Strålen | |
Nattviolen |
Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?
Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.