Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Rödklöverns förskola byggnaden

Rödklöverns förskola

Rödklöverns förskola ligger i Jakobsberg, precis intill skogen och startade augusti 2021.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Jakobsberg

Förskolan består av fem hemvister, en matsal, ett torg, en stor ateljé och ett stort tillagningskök. Förskolan ligger i anslutning till Jakobsbergsskogen med naturen inpå knuten, vilket också avspeglas i både inom- och utomhusmiljön där förskolan, gården och skogen går i varandra. På gården finns många platsbyggda lösningar av naturmaterial och inomhus är färgskalan jordnära med ljusa trämöbler. Närheten till naturen gör att det dessutom är enkelt att göra utflykter till skogen.

Så arbetar vi

På Rödklöverns förskola bemöter vi barnen utifrån en tro att de kan och vill utforska världen. Vi har en miljö som är tänkt att vara inspirerande, lärande, estetisk, tydlig och flexibel för barnen. En miljö som är tänkt att skapa goda förutsättningar för att barnen ska få chansen till att bli självständiga och inspirera dem till att ta egna initiativ. Materialet ska vara tillgängligt och locka till vidare utforskande.

Visionen för Rödklöverns förskola är Hållbar Framtid. Vi har ett ansvar att skapa medvetenhet hos de barn vi möter dagligen i förskolan kring det lilla och det stora som finns runtomkring dem i livet och omvärlden.

Våra ledord är Välkomnande, Lekfullhet, Utforskande, Nyfikenhet och Delaktighet.

Bilder

Rödklöverns förskola huset
Rödklöverns förskola lekgård
Rödklöverns förskola gården
Rödklöverns förskola grönska

För vårdnadshavare

Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att du anmäler frånvaron så snart som möjligt på morgonen.

Kontaktuppgifter och karta

Besöksadress

Knud Dahls gata 8
652 32 Karlstad

Rektor

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Vattnet

054 - 540 39 72

Grodden

054 - 540 52 46

Plantan

054 - 540 43 28

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

Hittade du det du sökte på sidan?