Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Hagaborgs förskola byggnaden

Hagaborgs förskola

Precis i anslutning till Hagaborgsskolan i området Hagaborg, ett stenkast från Klarälven, ligger Hagaborgs förskola.

Fakta

Typ av service

Förskola

Organisationsform

Kommunal

Område

Hagaborg/Norrstrand

Hagaborgs förskola invigdes 2023 och har idag fem avdelningar för barn mellan 1 och 6 år. Det finns en stor utegård med kullar, fruktträd, cykelbanor och gräsytor. På vår förskola arbetar vi särskilt mycket i vår utemiljö då den har stor betydelse för våra barns lärande och utveckling.

Så arbetar vi

Vi arbetar tillsammans över avdelningsgränserna för alla barns bästa. På så vis kan vi bygga upp en miljö och skapa relationer där alla är lika mycket värda och alla blir lyssnade på.

En trygg miljö i förskolan är en förutsättning för att barn ska kunna utvecklas. Varje år sammanfattar vi vårt arbete med likabehandling i en likabehandlingsplan. Likabehandlingsarbete handlar om att skapa en förskola fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Bilder

Hagaborgs förskola sandlåda
Hagaborgs förskola hopphage
Hagaborgs förskola lekställning
Hagaborgs förskola gården

För vårdnadshavare

Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog. Vi bjuder in till föräldraträffar, utvecklingssamtal samt har en daglig kontakt vid lämning och hämtning. Du som vårdnadshavare får även information från förskolan genom verktyget Haldor Education.

Kost och måltider

Vi vill att måltiderna i förskolan ska vara en av dagens höjdpunkter. Maten som serveras ska ge energi och näring så att barnen kan utvecklas och orka med förskoledagen. Måltiderna ska också bidra till gemenskap och en stunds lugn och ro i en trivsam miljö. Bra måltider bidrar även till förståelse för matens betydelse för hälsa och miljö.

Sjukanmälan

Om ditt barn är sjukt eller inte kommer till förskolan som planerat ska du göra en frånvaroanmälan i Edlevo. Det är viktigt att du anmäler frånvaron så snart som möjligt.

Bildexempel skolval

Invigning av nya Hagaborgs förskola 1 juni 2023

Invigningen av de nya lokaler skedde på ett alldeles unikt sätt när ett egenbyggt lådbilslok fick rulla över bandet. Barnen bjöd på sång och underhållning.

Kontaktuppgifter och karta

Besöksadress

Hagaborgsgatan 18 B
654 62, Karlstad

Rektor

Har du frågor om ansökan, kö, uppsägning, regler, fakturor, schema eller delad plats?

Hör av dig till kommunens Kontaktcenter på 054 - 540 00 00, tonval 2, eller karlstadskommun@karlstad.se.

Avdelningar

Avdelning

Telefonnummer

Lokföraren Blå

054 - 540 30 93

Lokföraren Gul

054 - 540 74 67

Banmästaren

054 - 540 30 89

Resenären

054 - 540 30 92

Rallaren

054 - 540 30 90

Konduktören

054 - 540 30 94

Sidan uppdaterad: 2024-05-30

Hittade du det du sökte på sidan?