Other languages

Karlstad municipality itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstad.se
Klar
Visionsbild Våxnäs torg
Skissen visar en översiktsbild av nya torget på Våxnäs. Bild: 02Landskap

Skissen visar en översiktsbild av nya torget på Våxnäs. Bild: 02Landskap

Våxnäs - nytt torg

Vi har byggt ett nytt torg som förbinder Våxnäs centrum med nya Fredricelund. Torget stod klart våren 2022.

Om projektet

Det nya torget fungerar som en ny välkomnande entré till Våxnäs centrum och en ny mötesplats i området. Torget förbinder centrum med den del av nya Fredricelund som bland annat inrymmer det nya biblioteket som är till för allmänheten.

Det är ett öppet och ljust torg med trivsamma vistelseytor och sittplatser, en aktivitetszon med scen och en hängyta där man kan stanna till en stund för att bara vara eller för att möta upp en vän. Det finns gott om planteringsytor med träd, buskar och perenner och ny belysning är uppsatt på hela torgytan. Torgets totala yta är omkring 3000 kvadratmeter.

Konstverk i tegel

Torget har även utsmyckats med ett unikt konstverk i tegel av konstnärsgruppen A Kassen. Ytterligare ett verk av samma konstnärsgrupp är placerat inne på Fredricelundsskolans skolgård.

Tidplan

  • Byggstart augusti 2021.
  • Klart våren 2022.

Fakta om projektet

Typ av projekt:

Infrastrukturprojekt

Vem äger marken:

Karlstads kommun

Vem bygger:

Karlstads kommun

Sidan uppdaterad: 2023-12-12

Hittade du det du sökte på sidan?